Авторска статуетка Похищението на Европа

Авторска статуетка Похищението на Европа

550,00 лв.

Аврторска арт пластика на постамент от гранит, изобразяваща мита за отвличането от Зевс на красивата девойка Европа.

*Постаментът на статуетката е подходящ за поставяне на плочка с лазерно гравиране на дарствен надпис, съдържащ вашето послание към получателя, лого, символ или инициали, по ваше желание (гравирането не е включено в цената на артикула). При желание за гравиране може да се свържете с нас по телефон или на електронната поща.

Размер: 26 х 15 см.

Материал: бронз, гранит

Цвят: патиниран месинг

Количество
В наличност

 

Kordella.bg прилага своята Политика по запазване на Личните данни в съответствие с GDPR.

 

Всяка поръчка направена през електронен магазин kordella.bg се доставя съобразно изискванията на клиента и графика за доставка на куриерската фирма - партньор

Митологията разказва, че Зевс, превърнал се в бял бик, се появава пред красавицата Европа, докато тя си играе с приятелки, и я отвлича от финикийските земи (т.е. днешен Ливан и Израел), като я пренася на запад до остров Крит. Там се превъръща в прекрасен момък и съблазнява Европа. По-късно тя ражда трима сина, един от които е легендарния критски цар Минос. Легенда, която пресътворява символно създаването на Европа и населяването на европейските земи. Митът е силен архетипен образ, символ на път, който ознаменува ново начало, порастване и съзряване. Подходящ подарък при откриване на фирма или фирмен обект, с пожелание за пари и успех в новото начинание, за нов дом, за успех в изборна кампания, или за всеки случай, когато поемаме по нова посока в бизнеса или в живота. Разгледайте и други фигури за подарък със символно значение.

ШС0009

Други подходящи продукти

(Предлагаме още 16 продукта в същата категория)