Авторска статуетка Орфей и Евридика

Авторска статуетка Орфей и Евридика

366,00 лв.

Авторска бронзова пластика на влюбените Орфей и Евридика, герои от древногръцката митология, върху постамент от черен гранит с огледално полиране. Статуята представя двамата герои вплетени един в друг, поради силната им любов, с арфа помежду им, символ на таланта на Орфей и творческото начало, което ги свързва.

Размер: 11 х 32 см.

Материал: бронз, гранит

Цвят: патиниран месинг

Количество
В наличност

  Качество от kordella.bg

Всички артикули преминават през внимателна проверка преди да бъдат изпратени до вас.

  Бърза доставка с куриер

Ще се свържем с вас, за да изберем най-подходящия начин за доставка.

Орфей бил най-великият поет и музикант на древността, затъмнявал със славата си дори водача на музите Аполон. Негова жена става горската нимфа Евридика от гръцката митология. Евридика бива ухапана от змия и се озовава в царството на мъртвите, но Орфей не се отказва от нея и отива да я търси там, като с музиката си впечатлява пазачите и стига до самия Хадес, на който се примолва да му я върне. Статуя на двамата герои е символ на изключителна любов, която надживява дори смъртта, неземна обич - от други измерения. Символизира също общи творчески търсения, сътрудничество в изкуството и висша степен на духовност. Подходяща награда за творчество за общ проект, начинание и романтичен сватбен подарък, талисман за годишнина от сватба, който ще бди над чувствата на младоженците или двойката и ще им напомня никога да не приемат любовта за даденост, а всекидневно да се боят за нея. Пластика, със силно символично значение, зад която се крият много истории и която ще вдъхновява получателите в изкуството и в любовта. Разгледайте и други вдъхновяващи авторски статуетки от корделла.бг.

*Постаментът на статуетката е подходящ за поставяне на плочка с лазерно гравиран дарствен надпис, съдържащ вашето послание към получателя, лого, символ или инициали, по ваше желание (гравирането не е включено в цената на артикула). При желание за гравиране може да се свържете с нас по телефон или на електронната поща.

ШС00020

Още идеи в тази категория

(Изберете от още 16 продукта в същата категория)