Авторска статуетка Муза

Авторска статуетка Муза

300,00 лв.

Авторска бронзова пластика, изобразяваща женска фигура - муза. Музите са покровители на творците и изкуството на тях е подвластна хармонията в света. Статуетката е върху постамент от черен гранит с огледално полиране.
*Постаментът на статуетката е подходящ за поставяне на плочка с лазерно гравиран дарствен надпис, съдържащ вашето послание към получателя, лого, символ или инициали, по ваше желание (гравирането не е включено в цената на артикула). При желание за гравиране може да се свържете с нас по телефон или на електронната поща.

Размер: 32 х 10 см.

Материал: бронз, гранит

Цвят: патиниран месинг, черно

Количество
В наличност

  Качество от kordella.bg

Всички артикули преминават през внимателна проверка преди да бъдат изпратени до вас.

  Бърза доставка с куриер

Ще се свържем с вас, за да изберем най-подходящия начин за доставка.

Музите в гръцката митология са 9 богини, дъщери на Зевс. Счита се, че на тях е подвластно миналото, бъдещето и настоящето и, че имат пророчески дарби. Те олицетворяват изкуствата и вдъхновяват творчеството със своята грация посредством песни, актьорско майсторство, литературна дарба, музика и танци. Според мотовете давали на артистите власт над човешката душа и достъп до тайните на боговете. Те, както и останалите богове, имали своите храмове, наречени "музеи", откъдето идва и днешното име на сградите, в които се намират произведения на изкуствата и исторически артефакти. Статуетката е събирателен образ на музите, а позата, в която е застанала, с вдигнати ръце към небето, я прави да изглежда проводник на божествената воля в нашия свят; в готовност да дари притежателя си с божествено тайно знание и вдъхновение, което да го превърне във велик творец. Подарък или арт награда за човек на изкуството с пожелание за още много творчески идеи, вдъхновения и успехи. Подходящ подарък за откриване или годишнина на музей, читалище, театър и др., като статуетката ще бъде пазител и талисман на учреждението. Пластиката е ръчна изработка на български автор и е стилен интериорен акцент. Други статуетки с близка символика, които може да изберете са Авторска пластика Пегас и Авторска пластика Мечтание.

ШС00014

Още идеи в тази категория

(Изберете от още 16 продукта в същата категория)