УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Извършваме доставка на територията на България с куриерски фирми Спиди, Рапидо и Еконт, в съответствие с Общите условия. Времето за доставка на поръчки до адрес е от 24 часа до 7 работни дни. В повечето случаи доставката е на следващия работен ден след направена поръчка.

В рамките на град София може да предложим доставка в рамките на деня, съгласно условията на куриерските фирми - партньори.

При направена поръчка, наш сътрудник ще се свърже с вас за уточнение на детайлите на поръчката и доставката.

УСЛОВИЯ ЗА ВРЪЩАНЕ

Транспортни дефекти

При получаването на поръчаните артикули клиентът е длъжен да ги прегледа и в случай, че констатира видими недостатъци или дефекти получени по време на транспортирането, следва незабавно да информира куриера, извършващ доставката.
В случай, че са налични дефекти в присъствие на куриера, извършващ доставката, се съставя констативен протокол, като клиента  отказва да получи пратката. Клиентът уведомява kordella.bg по телефон и на следния имейл адрес: kordellashop@kordella.bg.

Замяна на продукт

Когато доставеният продукт видимо не съответства на заявения за покупка от клиента и това може да се установи чрез осъществен преглед, клиентът може да поиска доставения му продукт да бъде заменен със съответстващ на направената от него поръчка в срок от 14 дни от получаването му, на kordellashop@kordella.bg.

  • Продуктът трябва да бъде неупотребяван.
  • След преглед на върнатият продукт от наш сътрудник, клиентът ще бъде уведомен чрез e-mail за резултата от проверката и за изпращането на съответващ продукт.
  • Разходите по връщане на продуктите са за сметка на клиента.
  • Изпращането на продукта до клиента може да отнеме до 30 работни дни от датата на пристигане до kordella.bg.
  • Ако продуктът е употребяван, kordella.bg си запазва правото да не приеме връщането му и да го изпрати обратно на адреса на клиента.

Възстановяване на сума

Клиентът има право да се откаже от договора за продажба от разстояние с електронен магазин kordella.bg и да поиска възстановяване на сумата за продукта в срок от 14 дни от получаването му, съгласно чл. 50 от ЗЗП. Клиентът трябва да уведоми kordella.bg за намерението си да върне закупения продукт чрез формата за контакт. Клиентът връща стоката на kordella.bg  в 14-дневен срок от писменото предявяване на претенцията и заплаща транспортните разходи за връщане на стоката по чл.55 ал.2 от ЗЗП. Крайният срок за връщане на стоката обратно на kordella.bg е преди изтичането на 14-дневния срок.

  • Продуктът трябва да бъде неупотребяван.
  • След преглед на върнатия продукт от наш сътрудник, клиентът ще бъде уведомен чрез e-mail за резултата от проверката и, че сумата за покупка на продукта и за възстановявана на сумата.
  • Сумата се възстановява по банков път, сред предоставяне на актуална банкова сметка на името на клиента.
  • Ако продуктът е употребяван, kordella.bg си запазва правото да не приеме връщането му и да го върне обратно на адреса на клиента.

ГАРАНЦИЯ

Предлаганите от kordella.bg продукти са с гаранционен срок 24 месеца, считано от датата на получаването им от потребителя. Гаранцията включва производствени дефекти. Гаранцията не включва дефекти, причинени при грубо и несвойствено използване на продуктите, неправилно съхранение или почистване, както и механични повреди.

Всички евентуално възникнали спорове се решават между страните. Орган за алтернативно решаване на спорове по смисъла на чл. 182, ал. 4 от ЗЗП са помирителните комисии към Комисия за защита на потребителите. При възникване на спор, свързан с онлайн продажба можете да ползвате и сайта ОРС.

Текстовете в настоящия раздел се отнасят за лица притежаващи качеството на потребители по смисъла на §13, ал.1, т.1 от Допълнителните разпоредби на ЗЗП.