Хлопка за врата с лъвска глава

Хлопка за врата с лъвска глава


12,00 лв.

Хлопка за входна врата във формата на релефна лъвска глава, изработена от чугун, нестандартен и интересен подарък за нов дом, за къща и градина. 

Размер: 16,5 х 10,5

Материал: метал

Цвят: кафяво

Количество
Няма достатъчно продукти в наличност

 

Kordella.bg прилага своята Политика по запазване на Личните данни в съответствие с GDPR.

 

Всяка поръчка направена през електронен магазин kordella.bg се доставя съобразно изискванията на клиента и графика за доставка на куриерската фирма - партньор

Смята се, че металните хлопки за врати са станали особено популярни през Средновековието. Тогава навсякъде в Европа процъфтява занаятчийството и хлопките за врата се превръщат в произведения на изкуството. За порта, за външна врата или като декорация, за суеверните тогава жители на средновековните градове те са и защита от злото, пазители на домовете от зли духове. Понякога по чукчето на вратата е можело да се познае професията на живеещия в дома. Лъвската глава винаги е била изключително популярна, особено през викторианската епоха в Англия. Лъвът е не само царят на животните, но и символ на честта, силата, мъдростта и енергията. Поради тази причина още от древността образите на царствения лъв охранявали порталите на храмовете, а по-късно започнали да се използват при изграждането на замъци и палати. Животното се приема и за защитник на семейството и предпазва дома от негативна енергия. Красивото и качествено изработено чукче за врата ще подобри външния вид на дома, ще поздравява хората, които минават и ще посреща вашите гости. 

ЩТ45632

Други подходящи продукти

(Предлагаме още 16 продукта в същата категория)