Пилея Пеперомиоидес - китайско растение на парите

Пилея Пеперомиоидес - китайско растение на парите


8,00 лв.

Зелено, многогодишно, стайно растение Пилея Пеперомиоидес - Pilea Peperomioides от категория листнодекоративни, популярно още като китайска паричка, китайско растение на парите, дърво на парите, палачинково, НЛО, мисионерско. Използва се като декоративно интериорно растение, но е и цъфтящо. Лесно за отглеждане. Достига ширина и височина около 30 см.

Диаметър на саксията: около 9 см. 

Височина на растението: 9 см (приблизително)

Цвят: зелено

Количество
Няма достатъчно продукти в наличност

  Качество от kordella.bg

Всички артикули преминават през внимателна проверка преди да бъдат изпратени до вас.

  Бърза доставка с куриер

Ще се свържем с вас, за да изберем най-подходящия начин за доставка.

Pilea Peperomioides или просто пилея е изключително популярно интериорно растение и то не само като част от скандинавския тренд. Причините за това са фотогеничният вид на вечнозелените кръгли листа и това, че е непретенциозно, и лесно за отглеждане. 
Произходът му е от Югозападен Китай, расте в подножието на Хималаите. Заради това, а и поради формата на листата като голяма монета го наричат още китайска паричка, китайско дърво на парите. Връзката му със севера е норвежкия мисионер, който го открива и пренася в Норвегия, откъдето се разпространява в скандинавските страни. Може да го срещнете и като мисионерско, палачинково, растение на приятелството, дори и НЛО растение заради странния вид на лъскавите, зелени листа. Листата стигат до 10 см в диаметър и са разположени на дълги, крехки дръжки, отчупват се лесно като при сукулентните растения. Погрижете се да осигурите на пилеята красива >саксия или кашпа за да бъде в хармония с интериора на вашия дом. Свежият зелен цвят отморява очите. Тя е симпатичен съквартирант и създава уютна атмесфера в помещението. Подходяща е за хол, трапезария, спалня, офис и дори за детска стая - истинска звезда в декорацията. Според поверието носи добър и голям късмет, богатство и благосъстояние и това я прави чудесен, жив подарък със символика и с грижа за природата.

Отглеждане: най-добре се отглежда на закрито при температура на помещението - не по-ниска от 10 градуса, подхранва се с подходяща тор за листнодекоративни веднъж на един-два месеца, листата се почистват от прах, за да са блестящи. Трябва да се полива редовно 2 пъти седмично от пролет до есен, оставя се почвата леко да засъхне между поливанията, а излишната вода се отцежда. Растението не обича студена и мокра почва. През зимата се полива по-рядко. Необходимао му е светло място с недиректна светлина, не харесва пряката слънчева светлина. Ако желаете може да завъртате саксията редовно за да расте симетрично. Не вреди на домашни любимци. Обича лека, добре дренирана почва. Препоръчва се годишно пресаждане през пролетта или ранно лято за освежаване на почвата, премахване на издънки и увеличаване размера на саксията с 2-3 см. Идеално се съчетава с други растения, подходящо е и за начинаещи градинари.

КОР00001

Още идеи в тази категория

(Изберете от още 16 продукта в същата категория)